Vrouwencontact Liempde bestaat sinds 1 januari 2009.
Onze zelfstandige vereniging stelt zich ten doel om vrouwen uit Liempde met elkaar in contact te brengen en gezamenlijke activiteiten te ondernemen.

Activiteiten
Voorbeelden van onze activiteiten zijn bijvoorbeeld info- en sprekersavonden, culinaire- en culturele activiteiten (er is een Culturele Club), het jaaruitstapje, ledenbijeenkomsten, fiets- en wandeltochten, Kerst- en moederdagvieringen, maar ook nog steeds kienavonden. Voor ieder wat wils.

Bestuur
Het bestuur bestaat uit 7 personen. Die elk maximaal 2 perioden van 4 jaar zitting hebben in het bestuur. Samen komen we verder, als een actieve en groeiende vereniging die momenteel (maart 2024) 141 leden kent.

Historie
Nog een stukje geschiedenis. Onze vereniging kent zijn oorsprong eigenlijk al in 1955. Dat jaar werd vanuit het KAB (Katholieke Arbeiders Bond) een aparte vereniging voor vrouwen opgericht: de KAV (Katholieke Arbeiders Vrouwen).

Oktober 1979 ging de vereniging over in de VNKV (Vrouwenvereniging Nederlandse Katholiek Vakverbond), om in 1983 af te splitsen in de KVB (Katholieke Vrouwenbeweging Brabant).

Eind 2008 is de landelijke KVB opgeheven vanwege teruglopend leden- en bestuursaantal. Liempde is toen verder gegaan als zelfstandige vereniging: "Vrouwencontact Liempde".